keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Suolan kasvattaminen

Tämä hauska idea on bongattu moneen otteeseen Facebookin eri ryhmistä!

Mieheni kysyi, mitä sinä oikein teet. Vastasin kasvattavani suolaa. Mies ilmoitti, että olen hullu, ei suolaa voisi kasvattaa. Sanoi kutsuvansa valkotakkiset  kohta paikalle. Minä vaan kiven kovaan väitin, että kyllä vaan voi, ja herra tulee sen muutaman päivän päästä huomaamaan ;) Ensimmäiset tulokset oli nähtävissä jo seuraavana päivänä, mutta viikon kuluttua oli jo valmista. Aikahan näissä vaihtelee mm. lämmön ja kipon koon sekä muodon mukaan, joillain saattaa mennä pari viikkoakin. Jouluksi ehtii kyllä helposti vielä!

Eli, nämä kipot ovat alunperin olleet läpinäkyviä, mutta suolaa kasvattamalla näihin on saatu tuollainen jäinen tai kuurainen ilme. Kipon pohjalle laitetaan suolaa n. 1-2 cm, riippuen kipon koosta ja muodosta. . Itse käytin karkeaa merisuolaa, mutta mikä vaan suola käy. Sen jälkeen suolan päälle laitetaan vettä sen verran, että suola juuri ja juuri peittyy. Jotkut myös keittävät veden, jotta kuurasta tulisi kirkkaampaa, mutta nättiä tulee ilmankin! Viimiseksi laitoin kipon sisälle vielä lämpötuikun, joka hieman nopeuttaa suolan kasvamista.

Ensimmäiseen kippoon jouduin myöhemmin lisäilemään suolaa ja vettä, kun alkuun laitoin niitä liiankin varovaisesti. Myöhemmin lisääminen onnistui ainakin itselläni :)

suolan kasvattaminen ohje

ohje suolan kasvatus


miten kasvatan suolaa

Nuo tontut on niiiiin ihanat, saatiin ne joku aika sitten pikkujoululahjaksi :)

Peeäs: Arvonnan voittaja on nyt saatu kiinni! :)


4 kommenttia:

 1. Ihania nuo suolakipot.. Näin myös niitä tuolla fb puolella ja oli itselläkin tarkoitus kokeilla... Edelleen laittamatta, muistin taas kun näin päivityksesi =) Josko tänää!!!!?????!!!
  Ihanaa Joulun aikaa!

  VastaaPoista
 2. En olekaan ennen tuollaisesta suolajutusta kuullut, mutta olisi kyllä kiva kokeilla. :) Hienot suolakipot olet saanut aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on siitäkin kivoja, että tarpeet löytyy useammilta kaapista :)

   Poista