sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Pingviini patalaput + ohje

 Tälläiset patalaput tuli tehtyä, ja rustailtua samalla ohje ylös. Koska musta väri oli lopussa, kokeilin tehdä pohjavärin värikkäämmistä langoista ja sehän toimi ehkä jopa tylsää mustaa paremmin :) Tosin mitä vaaleampi pohja on, niin sitä paremmin lika näkyy. Mutta sitä ongelmaa tuskin tulee olemaan ainakaan tuossa violetissa, koska varsin tumma väri on sekin.


Pigviini patalappu ohje

Ohje:

Langan menekki yhteen patalappuun: Novita 7-veljestä, pohjaväriä 40 g, valkoista alle 20 g, oranssia tai keltaista vähän ja pieni pätkä mustaa.

Tarvikkeet:
Puikot nro 3,5, virkkuukoukku nro 3,5-4, suurisilmäinen neula.

Luo 36 silmukkaa pohjavärillä puikoille nro 3,5 ja aloita neulominen ruutupiirroksen mukaan intarsiana neuloen ensimmäinen kierros nurin. Eli tee pohjaväristä 2 pienempää kerää ja neulo jokainen värialue omalla kerällään kietaisten langat aina toistensa ympäri väriä vaihdettaessa.
Kun olet  neulonut kaavion viimeisen kierroksen, päättele. Voit tehdä silmät ja nokat silmukoita jäljitellen myös jälkikäteen, mutta tee ne ennen etu -ja takakappaleen kiinnitystä toisiinsa. Asettele etukappale muotoonsa esimerkiksi silityslautaan nuppineuloja käyttäen, kostuta. Etukappale saa suoristua vähintään sen aikaa, kun neulot takakappaleen ja räpylät.

Patalappu ohje


Takakappale:

Luo 36 s pohjavärillä ja neulo ainaoikeaa, kunnes takakappale on samankokoinen etukappaleen kanssa. Neulo tämän jälkeen räpylät:

1. Luo puikolle 5s.
2. Neulo nurin.
3. Neulo 1 s oikein, ota silmukoiden välinen lanka puikolle ja neulo se kiertäen oikein, neulo 3s ja tee jälleen lisäys ottamalla silmukoiden välinen lanka puikolle ja neulomalla se kiertäen oikein, neulo 1 s.
4. Neulo nurin
5. Neulo 1 s oikein, ja tee jälleen lisäykset yhden silmukan päästä kummassakin reunassa, kuten edellä. Jatka lisäyksiä aina oikealla puolella, kunnes silmukoita on puikolla 15 s. Neulo vielä seuraava krs nurin.

Neulo nyt kierroksen alusta 5 s oikein ja jätä loput silmukat odottamaan apupuikolle tai langalle. Käänny.

1. Neulo nurin.
2. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo seuraava silmukka oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun yli. neulo 1s oikein ja 2s oikein yhteen. Käänny.
3. Neulo nurin
4. Katkaise lanka ja vedä se tiukasti kaikkien jäljelle jääneiden kolmen silmukan läpi, päättele samalla viimeinen silmukka vetämällä lanka lenkistä läpi.
 Neulo sitten apupuikon seuraavat 5s oikein ja toista jälleen kohdat 1-4. Neulo sen jälkeen jäljelle jäävät 5s myös samalla tavalla. Päättele langat.

Tee vielä toinenkin räpylä samalla tavalla ja kiinnitä räpylät ompelemalla ne neulalla kiinni  etukappaleeseen. Tee myös silmät ja nokka silmukoita jäljitellen etukappaleeseen tässä vaiheessa, jos et jo tehnyt niitä etukappaleeseen neulomalla.

Kappaleet kiinnitetään toisiinsa virkkuukoukulla ja kiinteillä silmukoilla niin, että kiinnitys aloitetaan kohdasta, johon tahdotaan tehdä ripustusleinkki: Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja yhdistä lenkki silmukkaan, josta ensimmäinen ketjusilmukka on lähtenyt. Virkkaa kiinteillä silmukoilla etu- ja takakappaleet toisiinsa kiinni virkaten kulmissa aina 3 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan. Kun tulet taas lenkin kohdalle, niin tee lenkkiin 13 pylvästä ja päättele piilosilmukalla.


__________________________


Osallistuin tällä työllä myös Silmukan ytimestä -kesäkuun haasteeseen. jonka aiheena tällä kertaa oli Lintu. Kovin kesäinen lintu tämä ei ehkä ole, mutta kategoriaan lintu tämä kuitenkin menee :) Haastetta ylläpitävät blogit Pipon ytimestä ja Silmukan saalistus.


10 kommenttia: