lauantai 29. joulukuuta 2018

Tytön huoneen remontti

 Tuli taas ennen joulua liian stressitön olo, joten oli pakko aloittaa uusi remppaprojekti: tytölle huone. Kauanhan olen tätä suunnitellut, mutta joulukiireiden painaessa päälle ei ollut ehkä ihan järkevää pistää hösseliksi. Mutta ajatus siitä, että meidän neiti 4 v saisi aattoaamuna avata uuden, rempatun huoneensa oven ja ihastella lopputulosta oli niin houkutteleva, että senkin riskin uhalla, että veri pakenee päästä, oli suunnitelma toteutettava.


Tytön huoneen muutos

Näistä näkymistä lähdettiin... Pari kk sitten muutti aikuisten makkari alakertaan ja neidin kamat siirtyivät pikkuhiljaa tänne. Sänkyään ei kuitenkaan huolinut, vaan se jäi isoveljen huoneeseen seinän taakse vanhaan yhteiseen huoneeseen. Eipä täällä oikein leikitkään maistuneet, jonka tosin ymmärrän täysin.. Eihän tämä mikään prinsessan luola ollut.

tytön vsnha huone

makuuhuone ennen

Sitten oli aika poistaa tapetit. Eihän tämä mikään iso koppi ole, mutta hyvin muistui mieleen, kuinka v-mäistä hommaa tapetin poisto onkaan... Vaikkakin pelkällä vedellä vanhat tapetit irtosivatkin helposti.

Tapetin poisto pelkällä vedellä
Tapetit irtosivat helposti pelkkää vettä käyttäen, kunhan kasteli ne moneen kertaan ennen irroitusta.


Tytön huoneen remontti
Pakkelia, hiomista, paikkamaalausta ja sama uusiksi...

lastenhuoneen remontti

lastenhuoneen remontti

Ja viimein valmista pintaa! Vielä nuo vinttikomeron ja vaatekaapin ovet kaipaavat maalausta tai tapettia (ensin aattelin että pistän tuolla samalla tapetilla ne, mutta ääh..)

Tytön huone
Tytön huoneen väreiksi valitsin pinkin, harmaan ja mintunvihreän. Tyttö hyväksyi värit tietenkin jo suunnitteluvaiheessa.

Tytön huone valmiina

Tytön pinkki huone

Tytön huoneen tapetti

tytön huoneen remontti

Girls room

Harmaa maali: Pencil grey (Tokmanni)
Listat: Helmi, sävy T1231
Tapetti: Färg & Form Moln, vaaleanpunainen

Likan huoneen lattiakin kaipais vaihtoo, mutta nyt se sai ylleen vain vahan. Vaihdetaan sit, kun koko yläkerta on rempattu. Joku järkevä materiaali tähän pitäis keksiä, jos ei aio harrastaa tolkutonta hiomista ja lattian maalausta / lakkausta. Sekään ajatus ei ihan lämmitä.. Laminaattikaan ei mieltä lämmitä kuin hetken... Vaikka sinänsä kestävä vaihtoehto onkin, niin ei kyllä meidän lasten kulutuksessa...

... Ja arvaatteko mitä. Siirtyi muuten sänky sieltä veikan vierestä heti aattoaamuna  tytön omaan, ikiomaan, omaan huoneeseen :) Sisustushan on vielä hieman kesken. Pukki toi illalla uutta kattokruunua, verhoa, taulua, streoita ym. ym, mutta lopullinen sisustus vaatii vielä huonekalujen maalaamista ja yhtä reissua Ikeaan. Sisustuskuvat päivitän tänne vielä myöhemmin, mikäli saan joskus huoneen kuvattavaan kuntoon. Kertoilen Nappikuja 6 Facebookissa kun tämä ihme tapahtuu :)

Lupasin itselleni kautta kiven ja kannon, että nyt pidän taukoa kaikesta rempasta kunhan nyt ensin valmistuu pari kesken olevaa projektia, mutta sain ihan mielettömän vision mitä toteuttaisin tuohon seinän takana olevaan 8 vuotiaan isompaan huoneeseen.. En ehkä kykene pysymään pois remppa hommista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti