keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Projekti leikkimökki

Muutaman vuoden leikkimökki -haaveilun jälkeen päädyttiin tekemään mökki elementeistä, koska muutoin se valmistuisi vasta lastenlapsille. Eikä tästäkään projektista kyllä millään ihan pienellä työllä selvitty. Työnjako oli selvä, mies leikki rakennusmestaria, itse maalarimestaria, sisustussuunnittelijaa, floristia ja mitänäitänyton. Hyvä meidän tiimi! :) Pientä viimeistelyä / ympäristön maisemointia vaille leikkimökki vielä on, mutta en millään enää malttanut olla postaamatta!

 Leikkimökki
Leikkimökiksi valikoitui Palmako Tom. Eipä juuri huonoa sanottavaa, mutta pohja oli ihan surkea rimpula joka olisi tuskin edes lasten leikkejä kestänyt. Mies päätyi tekemään uuden kakkosnelpeistä. Lisäksi parvi ei välttämättä aikuista kestä, joten vahvistus siihen ei tee myöskään pahaa. Ikkunat on pleksilasia, jotka naarmuuntuu helposti, mutta lasten kanssa käytännöllisemmät jo ihan turvallisuussyistä.

Leikkimökki Palmako Tom
Retiisi / hernepenkki löysi paikkansa terassin sivusta, sehän oli kuin tehty tuohon! Mökin taakse on suunnitelmissa puolestaan muksujen mansikkamaa.
Leikkimökin ollessa pystyssä mies lähti tytön kanssa maalikauppaan, ja sieluni silmillä näin niiden tulevan punamullan sävyisen maalipurkin kanssa takaisin. Ryntäsin heti takapaksille ja huomasin, että sävy oli jo purkin kannen korkin läpi hyyvin punainen. Sitä sitten ääneen ihmettelin, että eikö yhtään vähemmän punainen olis riittänyt, ja että tää torppahan näkyy johonkin kuuhun (tietämättä vielä, että sävy oli täysin neiti 6 v:n valitsema). Neidin kommentti oli "äiti, tämä on kauniin punainen".  Neiti osallistui tietenkin myös maalaustöihin. Maalatessa juteltiin että kyllä, leikkimökistä tulee tosiaan kauniin punainen!

Elementit toimitettiin trukkilavan päällä, jota keksin hyödyntää terassin teossa. Päälle ladottiin vanhat puulaatat, jotka löytyivät paikalla olleen vanhan terassin alta. Ratkaisu on väliaikainen, koska puhti (tai budjetti) tahtoi loppua tässä kohtaa kesken. Suunnitelmissa on rakentaa isompi kunnollinen terassi kaiteineen, mihin mahtuisi kunnolla istumaan. Mutta tämä kesä mennään tällä!

Leikkimökki
Nimestä jouduttiin lasten kanssa "vääntämään" tovi jos toinenkin :D Ei kelvannut Villa Justiinat, Vallattomat, Fiilikset, Huvikummut eikä muut. Lopulta päädyttiin Villa Vaniljaan, onhan mökissä leikitty jo jos minkälaista jäätelökiskaa. Kyltin tein sabluunaa apuna käyttäen, koska mun käsistä tulee ainoastaan harakanvarpaita.
leikkimökki Nappikuja 6
Mun rakennustaidot rajoittui ainoastaan tohon leikkimökin postilaatikon pidikkeeseen. Postilaatikko on kyllä yks omista lempparijutuista tässä mökissä. Posteljooni kantaa sinne aina joskus värityskuvia ja muita tehtäviä.

Kurkataanko sitten sisäpuolelle?
Olen tehnyt äidin kanssa sellasen sopimuksen, että saa pitää mun ompelukonetta lainassa, kunhan joskus suostuu meidän verhoja lyhentämään ja tekemään silloin tällöin jotain muuta pientä. Tää on hyvä diili, koska 
VI-HAAN ompelua. Joten leikkimökin verhoista ja säkkituolista kunnia miun äidille <3 Kangas löytyi kirpparilta pussilakanan muodossa hintaan 4 e (oliko Familon tms). Meidän poika 10 v valitsi, eikä yhtään huono valinta!

Ensimmäinen (ja ehkä viimeinen :D) virkkaamani matto löysi paikkansa leikkimökistä. Olikohan tää nyt sitten Asteri maton ohjeella. Niinkuin kuvasta näkyy, oon saanut siihen jotenkin liikaa silmukoita reunoihin, sillä se ei millään suoristu. Yritin laskea ja laskea ja en vaan tajua, saan saman määrän kuin ohjeessakin. Päädyin siihen että en vaan osaa, mutta vihdoin löytyi paikka tällekin! Ohje: Virkattu Asteri-matto


Lattiat/seinät, pöytä + tuolit (Ikea) maalattu Vinhalla. Lattiat ja seinät maalasin talosta ylijääneillä maaleilla, pöydän samalla millä itse leikkimökki.Pöytä sointui ihan kivasti noihin Brion helloihin.


Tilaa mökissä on ihan sopivasti, 3,8 m2, parvi nimittäin tekee lopulta lisätilaa ihan kivasti.

Leikkimökin sisustus
Leikkimökin sisustus toteutettiin jo olemassa olevaa tavaraa ja jämämaaleja hyödyntäen.
Leikkimökin sisustus
Patjaa parvella ei vielä ole, enkä tiedä edes hankitaanko. Jumppamatto pääsi hyötykäyttöön tähän tarkoitukseen helpon pestävyyden ansiosta. Meidän poika 10 v itse asiassa nukkuu ensimmäistä yötään leikkimökissä tämän kirjoitushetkellä, ja sitä varten kannettiin pojan omasta sängystä patja tuonne parvelle lainaan. Toistaiseksi yö on siellä sujunut hyvin. Teki mukaan eväsleivät, vaikka mökkiin siirtyi lähes tulkoon suoraan iltapalapöydästä. 10 min mökissä oltuaan laittoi jo teksteviestin:"maha kurnii mut onneks mulla on leivät mukana" <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti