perjantai 25. marraskuuta 2016

Jouluiset kranssi-ideat

Kranssipaja pyörähti käyntiin! Kuumaliimapistooli savusi parina iltana, ja sen seurauksena syntyi nämä 6 joulukranssia. Lisäksi askartelukaappini keveni erilaisista langoista, nauhoista, juuttinarusta, punaisesta huovasta ja muutamasta styroxisesta kranssipohjasta.

Ensimmäisenä syntyi jälleen suodatinpussikranssi. Vaikka eroa viimevuotiseen Suodatinpussikranssiin ei ole kuin nauhan värissä, niin tuli tästä kultaisella nauhalla silti himpun verran kivempi :)


Suodatinpussi kranssiVirkattujen tähtien ohjeen kirjoitinkin ylös viikko sitten, ja näitä käytin myös kranssien koristelussa.

Lisäksi koristeina käytin mitä kaapista sattuikaan löytymään.


Kranssi ohje


Joulukranssi ohje


Tämä kranssi sai itseensä ripauksen itsenäisyyspäivää (sain myös Novitan Hile -kerää hieman keveämmäksi, sillä en tuolle ole oikein käyttöä vielä keksinyt) :

Ovikranssi


On muuten kätsää, että tässä nykyisessä talosta löytyy kellarista verstas, sillä muistan viime vuonna puuliiterissä kiekkoja sahatessani kiroilleeni kylmettyneitä sormiani. Tänä vuonna puun oksan sahaaminen kävi vähän mukavemmissa merkeissä. Koivukiekkoihin poltin puukolvilla kirjaimia, ja niistä syntyi joulun taikaa -kranssi. Muistelin, että puukolvin käyttö olisi ollut jotenkin vaikeampaa, mutta taisinkin löytää tällä kertaa heti oikean tekniikan. Puukolvin käytöstä onkin kulunut lähes vuosi jo, viimeksi tällä tekniikalla syntyi kyltti saunatontulle.


Ohje kranssiin


Eniten päänvaivaa tuotti viimeinen kranssipohja. Se sai päällysteekseen punaista huopaa, paria erilaista nauhaa ja kromispayllä maalattuja (ennen kultaisen värisiä) tähtiä. Tästä tulikin lopulta ihan kiva myös!


Ideoita joulukranssiin


Hirveän kauaa ei nämä kranssit kotona viihtyneet, sillä nämä lähtivät kohti uusia kotejaan. Näistä omaksi lemppariksi muodostui joulun taikaa -kranssi, tai punaisella huovalla, juuttinarulla ja virkatuilla tähdillä koristeltu kranssi. Entä, mikä näistä on sinun suosikkisi? Tässä vielä kaikki kranssit yhdessä:


Joulu koriste ohje


Lisäksi olen tehnyt jälleen Ruokasoodataikinasta koristeita. Ihan samalla muotoilulla kuin viime vuonnakin, mutta tällä kertaa koristeet saivat päällensä myös kromispraytä. Ohjeen soodataikinaan löydät tästä.


Joulukoriste soodataikinasta2 kommenttia:

  1. Kauniita kransseja kaikki, mutta tuo Joulun taikaa on kyllä suosikkini:)
    Mukavaa ensimmäistä adventtia!

    VastaaPoista