tiistai 26. elokuuta 2014

Vauvan neulottu haalari ja pipo

Taas vaihteeksi vauvaneuleita :D Neuloinhan mä tässä välissä itselleni ainakin yhdet sukat ;) Aloitin tämän työn varmaan jo Tammikuussa. Minni syntyi Huhtikuussa, mutta ilmat lämpenivät niin nopeasti, että käyttöä tälle ei silloin ollut. Nyt sitten kasasin vielä palaset yhteen ja ompelin napit paikalleen. Pituudeltaan tämä mahtuis Minnille vielä, mutta haara-olka mitta kirraa vastaan. Joten tämä neulehaalari lähtee parin viikon päästä syntyvälle serkku tytölle, tai sitten pojalle :)

Olihan meille tyttöä lupailtu, mutta nuo ennustuksethan menee aina joskus puihin. Pinkkiä tähänkin työhön oli kuitenkin ehdottomasti saatava, mutta olin tekevinäni tästä kuitenkin unisex värityksen, jos tulevan vauvan haarovälistä löytyisikin killuttimet. Tiedä sitten, onnistuinko tässä? Voiko haalarista päätellä, kumpaa sukupuolta käyttäjä edustaa?


vauvan neulottu haalari ohje

Neulottu haalari vauvalle ohje
Vauvan villahaalari koossa 50 cm :)

Haalarin kaveriksi syntyi myös perinteinen pipo. Tässä siksakmyssyn ohje

Siksak myssy, siksak pipo


Äh. Kiva että tulee syksy, mutta kuvista sen valonpuutteen huomaa taas :( Pitäs opetella vissin oikeesti tuo järkkärin käyttö, jos siitä ois mitään apua :)

Puvun saumoja en tuon raidoituksen takia saanut millään ommeltua huomaamattomasti. Olis varmaan pitänyt käyttää jotain ohkasta rihmaa. 

Ohje myös lehdessä Novita syksy 2013!
Lankana käytetty Novita Wool + Nalle

8 kommenttia:

 1. Onpas suloinen haalari! :) Tarttis itsekin kaivaa kutimet ja langat esiin ja ryhtyä hommiin. :))

  VastaaPoista
 2. Nätti malli ja kivat värit. Kyllä sopii hienosti myös pojalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, onhan niitä pinkkejä kauluspaitoja miehillekin olemassa :) Ja kiitos!

   Poista
 3. Ihana haalari ja kaunis tuo pipokin :) Ja sopii mielestäni kummalle vain, tytölle tai pojalle :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten suloinen haalari! Täytyypä laittaa tämäkin jatkuvasti pitenevälle neulottavien töiden listalle :D

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis! Tuleva kummilapseni putkahtaa maailmaan lokakuun alussa, ja haluaisin neuloa tälläisen hänelle. Katselin tuota ohjetta, ja olisi pari kysymystä johon toivon saavani vastauksen sinulta :) Eli siis lahkeiden levennyksistä: "lisää samalla molemmissa reunoissa ensin joka 4. krs 3(8)11x1 s ja vielä joka 2. krs 5(2)0x1 s = 69(77)81 s". Siis häh?! Eli ensin 4. kerroksella jousteen jälkeen tulee levennykset. Mutta tuleeko nuo kaikki yht. 16 uutta silmua samalle kerrokselle? Eli vasemmalla +8 ja oikealla +8. Sitten yksi normaali kerros ja tokalla kerroksella vasemmalle +2 ja oikealle +2, samalla kerroksella?

  Olen vähän hakusessa näiden ohjeiden kanssa :D Kiitos jo jos osaat auttaa!

  VastaaPoista