sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Virkatut helpot tähdetTörmäsin blogissa Persia lou näiden tähtien ohjeeseen ja ihastuin näiden helppouteen saman tien! Vaikka ohje helppo onkin ja suomennus varmasti onnistuu keneltä tahansa, niin ajattelin madaltaa entisestään kynnystä tarttua tähän simppeliin ohjeeseen julkaisemalla ohjeen vapaan suomennuksen. Persia lou -blogin Alexiksen luvalla tietenkin :) Alkuperäiseen englanninkieliseen ohjeeseen pääset tästä. 

Tähdet koostuvat kahdesta virkatusta kerroksesta ja lopuksi ne pingotetaan muotoonsa nuppineulojen avulla ja "tärkätään" esimerkiksi vesi -liima seoksella. 1. krs: Tee aloitukseksi taikarengas (tai miksei myös ketjusilmukka-aloitus käy) ja tee renkaaseen 3 ketjusilmukkaa (aloitussilmukka mukaanluettuna). Tämän jälkeen tee renkaaseen 9 kiinteää silmukkaa =10 silmukkaa yhteensä. (Itse tein 10 pylvästä, sillä Nalle-langasta tulos oli omaan silmään näin parempi). Kiristä taikarengas ja yhdistä se piilosilmukalla.

2 krsTee 1 ketjusilmukka, jonka jälkeen 1 kiinteä silmukka samaan kohtaan. *Seuraavaan silmukkaan kiinteä silmukka, pitkä pylväs (=PP), 1 ketjusilmukka, PP, kiinteä silmukka. Tee seuraavaan silmukkaan kiinteä silmukka * . Toista *-*, kunnes työssäsi on 5 tähden sakaraa ja yhdistä kierros piilosilmukalla. Päättele langat. Työsi pitäisi nyt näyttää tältä:
Käyttötarkoituksesta riippuen pelkkä pingottaminen ja höyryttäminen saattaisi riittää tähtien lopullisen muodon saavuttamisessa, mutta jos näistä tähdistä haluaa tehdä esimerkiksi kuusenkoristeita, kannattaa ne tärkätä. 

Vesi-liimaseos:
Sekoita vettä ja liimaa sopivasti sekaisin (1 osa vettä, 2 osaa liimaa tai 1 osa liimaa, 3 osaa vettä käytetystä langasta riippuen). Laita seosta laakeaan astiaan ja uita tähteä seoksessa. Puristele varovaisesti ylimääräinen liima pois tähdestä ja pingota se nuppineuloilla muotoonsa esimerkiksi silityslaudalle asetetun muovipussin päällä. Anna kuivua seuraavaan päivään ja lisää halutessasi ripustusnaru.
Vaihtoehtona voit kokeilla myös sokeritärkkiä, joka ei tietenkään ulkoilmassa ole näistä kahdesta se toimivampi tärkkäys vaihtoehto.
Sokeritärkki:
Sekoita sokeria ja lämmintä vettä suhteessa 1:1. Muuten samoilla ohjeilla kuin yllä :)


Näillä tähdillähän voi oikeastaan koristella mitä vaan. Joulukortteja, pakettikortteja, joulukukkasten ruukkuja, joulupöytää, kuusta... Mitä muita teille tulee mieleen? Kimalleliimalla näihin saisi myös hieman uutta näköä :) 

2 kommenttia:

  1. Kivoja. Taidanpa tehdä tähtinauhan johonkin oveen. Kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähtinauha onkin hyvä idea :) Itselläni tulossa nyt kransseja, ja mietin näitä koristeiksi niihin.

      Poista