maanantai 14. joulukuuta 2015

Luukku 14: Lahjapaketti valot + ohje

 Tämä taitaakin olla yksi tämän joulun askarteluhiteistä, tai ainakin tänä vuonna olen näitä ihanuuksia bongannut useammastakin ryhmästä!

DIY joulu

Diy jouluvalot


Siltä varalta, että joku nyt on onnistunut näiden ohjeen välttämään, niin kirjoittelen ohjetta ylös :)

Tarvitset:

Tyhjiä kartonkipakkauksia (itsellä näissä suolapaketti ja popparilaatikko)
Kelmua
Liimaa (Esim. Erikeeper)
Narua (Paperinaru, juuttinaru, villalanka, puuvilla, kalastajalanka. . .)
Nauhaa
Pattereilla toimivat ledvalot

Tyhjä kartonkilaatikko päällystetään kelmulla. Sen jälkeen liimaa ja vettä laitetaan purkkiin suhteella 1:1, eli molempia saman verran. Liimaa kannattaa kuitenkin olla mielummin himpun verran enemmän kuin vettä, jos tahtoo pelata ihan varman päälle. Suhde riippuu vähän lankalaadustakin, mitä käyttää ja kuinka suosiolla lanka kovettuu. Lankaa lähdetään kieputtelemaan ristiin rastiin laatikon päälle. Muista vetää reunojen päälle myös lankaa erisuuntiin, jotta laatikosta tulee kestävä. Äläkä unohda kulmia!

 Kun lankaa on jonkin verran kelmun päällä, liima-vesiseosta maalataan pensselillä päälle ja kieputetaan lisää lankaa, liimaa, lankaa ja vielä liimaa. Langan tulee olla täysin kastunutta. Jotkut leikkaavat langan myöskin pitkiksi pätkiksi, jota uittavat liima-vesiseoksessa ja kiepauttavat sen jälkeen langan laatikon ympärille. Molempia kokeilin, molemmat toimi! Sitten siirrytään tylsimpään osuuteen . .

Kuivattaminen!
Jos et saa liimaa valuttavaa laatikkoa mihinkään roikkumaan ja kuivumaan, joka on se helpoin tyyli, niin kuivata laatikko kelmun päällä välillä laatikkoa käännellen ja väännellen. Yöksi laatikko kannattaa jättää kuivumaan suunniteltu pohjapuoli alaspäin. (Kuivumiseen meni itselläni useampi vuorokausi, koska menin lisäilemään välissä liimaa kun en uskonut, että se oikeasti vois kovettua. Lopulta liimaa olikin niin paljon, että sitä sai kuivailla pois :D Langat kovettuu vasta, kun laatikko on täysin kuivunut joten se kuuluisa maltti! ) Sitten päästään hermoja raastavimpaan vaiheeseen . .

Laatikon poisto!
Koko paketin pohjaan leikataan saksilla sen kokoinen reikä, että laatikko saadaan revittyä sisältä pois..  Lankojen ei pitäisi purkaantua, jos laatikko on kunnolla kovettunut ja kuivanut. Jotkut sutii pahvilaatikon sisälle varovasti vettä jotta pahvin repiminen helpottuu, jotkut taas saksii laatikkoon viiltoja jo ennen kuin alkavat kieputtaa lankaa sen ympärille.

Koristelu
Laita sisälle leikatusta reijästä pattereilla toimivat ledvalot ja kietaise laatikon ympärille vielä täydellinen rusetti.

Itse kokeilin lankoina juuttinarua ja jotain Kotikullan akryylisekoitetta. Vaikka paketit ovatkin ihan erilaisia, niin sointuvat ne jotenkin mukavasti yhteen noiden nauhojen kanssa!

4 kommenttia:

 1. Minäkin olen näihin törmännyt ja pakkohan se ois itsekin tuollaista kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä ihan pakko :) Kerro sitten millasia sait aikaan!

   Poista
 2. Oon näitä erillaisia ohjeita kattonu jonku viikon täältä netistä, mutta tää oli kyl ehdottomasti monipuolisin ja mukavin lukea, Hei kiitos tästä, laitan ylös ☺ itsellä ensimmäistä kertaa kokeilussa, ja niiin ihana vaihe menossa kuin paketin ottaminen pois tuolta sisältä.. Ainakin nyt tietää mitä tehä paremmin ens kerralla, plus tää sun hyvä kirjoitus.. Pensselin käyttö.. Aaah 😁 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos ohjeesta oli hyötyä! Toivottavasti onnistuit :)

   Poista