sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Luukku 13: Soodataikinasta kuusenkoristeita

Ihastuin ihan täysin tähän soodataikinaan! Niin helppoa muotoilla ja tehdä, ja lopputuloskaan ei tarvinnut mitään maalia pintaan. Kuivuttuaan koristeissakin oli niin nätti kimmellys, etten raaskinut edes maalata näitä. Mutta toiset tykkää taikataikinasta, toiset soodataikinasta. Mun peukku nousee tästä lähtien kyllä soodataikinalle!

Soodataikina ohje:

1dl maissitärkkelystä
2 dl ruokasoodaa
1,25 dl vettä.

Aineet heitetään kattilaan ja annetaan kiehua pienellä lämmöllä, kunnes ainekset muuttuu taikinamaiseksi. Taikina jäähdytetään kattilassa tai erillisessä kipossa kostean pyyhkeen alla, jonka jälkeen siitä muovaillaan mitä ikinä mieleen juolahtaa!

Kaulittiin pojan kanssa taikina levyksi, johon painoimme jälkiä erilaisilla jutuilla. Käytimme mm. säkkikangasta, pitsiliinaa, jotain kuusenkoriste tähtinauhaa sekä helminauhaa. Sen jälkeen piparimuotilla otimme levystä erilaisia koristeita. Ja kannattaa tehdä juuri näin päin, jotta koriste ei menetä muotoaan siinä painamisvaiheessa. Vielä reijät naruja varten ja kuivatus seuraavaan päivään! Naruna käytimme juuttinarua.

Soodataikina ohje

Soodataikinasta koristeita

joulukoristeet soodataikinasta

soodataikina

Ohje soodataikinaan
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti