torstai 24. joulukuuta 2015

Luukku 24: Tarina tontusta

Eihän tämä mikään tarina ole, mutta juttu kuitenkin!

Tänään ei enää kukaan askartele ja muutenkin kaikki hössötys on toivottavasti loppusuoralla. Siksipä tämä viimeinen luukku poikkeaakin muista. Tänään tahdon jakaa teidän kanssanne rakkaimman joulukoristeeni :)


Sehän on wanha tonttu, vai pukkiko tuo kuitenkin on? Lapsena tiesin joulun odotuksen alkaneen, kun tämä ihana kaveri ilmestyi istumaan mummin sohvalle. Muistan, kuinka kivaa oli riisua tontulta tossuja ja pukea ne tontun jalkoihin yhä uudestaan ja uudestaan <3
Mummista on aika jättänyt jo vuosia sitten, mutta isäni toi minulle viime syksynä laatikollisen mummin vanhoja pitsiliinoja. Ja mikä yllätys olikaan, kun laatikosta paljastui myös tämä vanha tonttu! Parta repsottaen, kasvoista maali jo rapistuen ja punanuttu pölyn peitossa. En raaskinut tontulle partaan edes liimaa laittaa, pahimmat pölyt vain takista pyyhkäisin. Tossut olivat ihme kyllä molemmat pysyneet tallessa!Tonttu pääsi saunatontuksi saunan pukuhuoneen hyllylle koivun kannolle istumaan! Kuten saunan kyltti lupasi, niin täällä tosiaan asuu nyt saunatonttu!


Saunatonttuhan meillä lapsuudessa asusti saunalla ympäri vuoden, ja jemmaili suklaapatukoita lauantaisin saunan puulaatikkoon ja saunan vieressä olevalle verstaalle. Niitä sieltä aina etsittiin vaarin kanssa <3

Näyttääkö tonttu tutulle? Olen tavannut tontun ensimmäisen kerran joskus 80-luvun lopulla. Minua kiinnostaakin, kuinka vanha on oikeasti tämä tonttuvanhus ja mistä se on kotoisin?

Tässä oli Nappikuja 6:n Joulukalenteri 2015! (Klikkaamalla näet kaikki muutkin luukut.) Mitä tuumitte, tehdäänkö joulukalenteri myös ensi vuonna? Ideoita nimittäin tuntui riittävän ensi vuodellekin! Voitte klikata vaikka tämän postauksen lopussa olevaa peukku, keskisormi ja yläfemma painiketta äänestääksenne!

Arvontakin on vielä käynnissä, mikäli joku tahtoo vielä osallistua!

Ja nyt oikein hyvää joulua kaikille, ensi vuonna tapaammekin taas enemmän neulomisen ja muiden käsitöiden merkeissä! Nyt tuli Nappikujan Annin askartelukiintiöt vähäksi aikaa täyteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti