tiistai 4. maaliskuuta 2014

Vaatteiden ja sohvan värjäystä

Tungin pussin Dylonia (tropical green) ja kassin vaatesaastetta pesukoneeseen. Tässä siis tarina siitä. Kasa saastetta, värjäytyneet verhot, valkoiset uudet farkut, joiden tiesin jo silloin olevan hutiostos, ruma Ratian toppi ja kasa toistaiseksi vielä valkoisia vauvan vaatteita ja pari porkkanoitua harsoa:

Vaatteiden värjääminen Tekstiilivärillä

Pesun jälkeen yllätys olikin melkoinen, kun koneesta tulikin kasa vaaleanpunaisiksi värjäytyneitä vaatteita... Aikoinaan limenvihreät verhot, jotka pilaantui pesussa punaisten kanssa, oli sitten värjännyt valkoiset vaatteetkin :D

vaatteiden värjäys


.. Ja värjäyksen jäkeen kasa näyttää tältä. 
Värjääminen Dylonilla

 Edelleen se Ratian toppi on ruma, mutta eritavalla :) Ainoita toppeja jotka päälle mahtuu, nyt menossa Rv 35+2. Enkä nyt tiedä, vääristääkö oma kone värejä vai mitä, kun kamerassa nämä näytti just siltä kuin oikeestikin, ja omalla koneellä nämä taas on ihan liian vaaleita verrattuna oikeaan sävyyn:

Harsojen värjääminen tekstiilivärillä

Jjjau! Nää pääsee vihdoinkin jalkaan, kunhan tämä raskausmaha tästä lähtee :)

Värjätyt farkut

Tässä sitten kuva vielä verhosta, harmillisesti tämä vielä osittain märkänä, josta johtuen näytti vielä läikikkäältä.
Tekstiilien värjäys

Tässähän on tätä värjättyä tavaraa paljon enemmän kuin 600g, mihin yhden paketin pitäisi riittää. Mutta ihan kivoja tuli, varsinkin noista vauvan vaatteista :) Tovin kyllä mietin, uskallanko vauvan vaatteita värjäämään lähteä, mutta rakkaan googlen mukaan ainakaan ei pitäisi olla huolen häivää, kunhan pari kertaa pesee ennen käyttöä.

Tulihan sitä viime kesänä sohvakin värjättyä. Tässä hieno ennen kuva ajalta, kun Suomi kultaa voitti, aivan upeine painttauksineen.....Ja 3:n paketin jälkeen Dylonia, väri flamingo pink:

Sohvan värjääminen

Lopputuloksesta tulikin aika hyvä! Harmi vaan, että puolen vuoden jälkeen sohva näytti kuitenkin kulahtaneelta jälleen, ja nykyään ollaankin onnellisesti uuden sohvan omistajia <3 Tämä kammotus lähti muutossa sukuloimaan :)

2 kommenttia:

  1. Hienot värjäykset! Kiitos, sain inspiraation noista valkoisista farkuista, pitääpä lähteä metsästämään ;)

    VastaaPoista
  2. Eipäs kestä :) Itsellä olis hakusessa valkoiset tennarit ;)

    VastaaPoista