sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Neidin uusi villatakki

Neule, josta piti vihdoin ja viimein tulla yksivärinen ja jotain muuta kuin pinkkiä. Pidin pääni melkein viimeisille metreille, mutta sitten jotain kummaa taas tapahtui! Reunoja aloittaessani käteeni osui pinkki kerä, jonka jälkeen huomasin etsiväni takkiin myös pinkkejä nappeja. Päätöstäni en ole katunut päivääkään, sillä sain aikaan omin käsin jotain sellaista, mitä katsellessani tulen hyvälle tuulelle!


Lapsen villatakki ohje


Dropsilta löytyy ohje tähän vauvan / taaperon Poikittain neulottu pitsineuleliiviin. 


Virheitä tässä takissa riittää, mutta en niistä tätä tehdessä jaksanut välittää. Ensimmäinen kerta lyhennettyjen kerrosten kanssa ja kyseessä ensimmäinen valmistunut pitsineule. (Keskeneräisiä, purkutuomion saaneita pitsineuleita kaapeissa kyllä riittää :D )

Vauvan villatakki ohje

Mitään höyryttelyjä en tälle työlle kerennyt tehdä, sillä neidillä oli kova kiire saada uusi neuleensa päälleen ja samassa hän olikin jo juoksemassa ulos. Eihän siinä auttanut muu kuin napata kamera nopeasti mukaan ja juosta itse perässä!

Poikittain neulottu pitsiliivi ohje

Kun neule valmistui, huomasin jo miettiväni, mistä väristä seuraavan villaliivin tytölle neuloisin. Sen verran ihanan ohjeen on Drops tehnyt, että tätä on pakko yrittää uudestaankin! Poikittainneulottuna liivi valmistui kuin itsestään ja mulla riitti mielenkiinto työn tekemiseen paljon paremmin kuin että olisin tehnyt etukappaleet ja takakappaleet erikseen ja liittänyt ne lopulta yhteen.

Pitsineule liivi taaperolle

Lankana tässä neuleliivissä on Novitan Nalle, menekki vähän toista kerää. Tämänhän piti valmistua jo alkuvuodesta, mutta onneksi Suomen suvi on sellainen, että tarvetta villatakille on vielä viikko ennen juhannustakin! 

4 kommenttia: