sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Luukku 20: Pipoja jämälangoista

Nämä pipot olivat suunnitteluasteella jo pitkään, mutta nyt vasta sain aikaiseksi toteuttaa :) Näistä pipoistahan on moneksi, sillä joulun jälkeen ne voidaan siirtää esimerkiksi barbileikkeihin! Kaiken lisäksi nämä ovat paitsi helppoja, niin myös nopeita tehdä ja samalla pääsee keventämään jämälankavarastoja. 
Pipot pääsivät killumaan ikkunaan paperisten lumitähtien ja hehkulamppulumiukkojen seuraksi...


... Ja siinä ripustellessa tajusin, että olishan sitä voinut tehdä lumiukoillekin omansa :) No ens kerralla ehkäpä!
Tarvitset:
Vessapaperurullan
Esim. Villalangan jämiä
Sakset

Vessapaperirullasta leikataan 1-2 cm leveitä renkaita, joista muodostuu pipon alareunan ns. taite.. Lanka pätkitään 20-30 cm pätkiksi, pituus riippuu hieman siitä, kuinka leveän renkaan olet leikannut ja kuinka korkean pipon tai tupsun pipoon haluat. Selviää kokeilemalla!

Langan pätkä taitetaan kaksinkerroin, kaksinkerroin taitettu lanka laitetaan rinkulan päälle ja langan päät vedetään taitekohtaan muodostuneen lenkin läpi. Kun vessapaperirullan rinkula on lankoja täynnä, tungetaan kaikki langat rinkulan sisältä läpi toiselle puolelle. Solmukohdat kannattaa myös työntää hieman renkaan sisäpuolelle, niin ne eivät jää turhaan näkymään reunaan. Sen jälkeen langat solmitaan erillisellä langalla yhteen, jolloin lankojen päät muodostavat tupsun. Tupsua voi vielä leikellä tasaisemmaksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti